Redan i helgen, lördag den 27 april erbjuds ”Fortsättningskurs i trikåsömnad," en kurs designad för de som redan har basfärdigheter och vill fördjupa sin kunskap inom bearbetning av trikå. Ett perfekt tillfälle för deltagare att finslipa sina tekniker inom ett specifikt material.

Den 25 maj fortsätter programmet med två samtidigt startande kurser; "Grundkurs i sömnad" och "Grundkurs i trikåsömnad." Dessa kurser syftar till att introducera deltagarna till grunderna i textilhantering och design, från att hantera grundläggande sömnadsutrustning till att utforma och skapa egna textila skapelser.

Birgitta Persson, ägare och en av kursledarna på skolan, uttrycker sin vision för kursprogrammet: "Vi strävar efter att erbjuda en utbildning som inte bara förmedlar tekniska färdigheter, utan också inspirerar våra studenter att utforska och uttrycka sin egen kreativa röst genom textil. Våra kurser är designade för att ge varje deltagare de verktyg de behöver för att från första stund skapa med självförtroende."

En Inspirerande miljö i Järbos anrika yllefabrik

Varje kurs genomförs i de inspirerande och välutrustade lokalerna på Yllefabriken, där industrihistoriens vingslag möter modern pedagogik. Områdets naturskönhet och den historiska miljön ger en extra dimension till lärandet och skapandet.

Birgitta tillägger, "Att lära ut i Järbo, med dess rika historia och fantastiska natur, ger en unik atmosfär som verkligen speglar vad vi vill förmedla med våra kurser – att varje stygn och söm kan berätta en historia."

Framtiden är hållbar och handgjord

Svenska Textil Design Skolan i Sandviken AB är mer än en skola; det är en plattform där tradition möter innovation. Med ett kursutbud som speglar både bredden och djupet inom textilhantverk och design, är skolan en inkörsport till en värld av kreativa möjligheter. För mer information och anmälan till vårens och sommarens prisvärda kurser, besök skolans hemsida. Påbörja din resa i textilens värld med oss i den inspirerande miljön i Yllefabriken, där varje stygn och mönster är en del av en större berättelse - och ett klädsamt plagg för generationer?

För mer information om kurserna och programmet:
https://textildesignskolan.se/calendar

Kontakt:
Birgitta Persson
info@textildesignskolan.com
070-968 99 79
Yllefabriksvägen 34, 811 95 Järbo

För mer information se: https://textildesignskolan.se

Om Textil Design Skolan
Svenska Textil Design Skolan lär ut sömnad, mönsterkonstruktion, formgivning och design. Lokalerna är på en strategiskt belägen plats i Yllefabriken i Järbo, endast 10 minuter från den populära skidorten Kungsberget.
Textil Design Skolan i Sandviken AB har en lång tradition av att utbilda inom området och grundades redan på 1960-talet.
Utbildningarna har endast behöriga textillärare till alla kurser och efter varje avslutad kurs ges ett intyg. Man erbjuder tvådagars nybörjarkurser på helgerna, sedan en fortsättningskurs som även den är en tvådagars helgkurs.
Efter nybörjarkurserna har deltagarna bra grunder i sömnad för att fortsätta med andra kurser. Har deltagarna andra motsvarande förkunskaper behöver de inte de två första kurserna. Sedan kommer man att ha olika påbyggnadskurser och även fortsättningskurser med olika inriktningar.