Oskar Lindblom har gått hela vägen från klubbens U16- till A-laget och sedan vidare till NHL. Spelaren som gått igenom hela trappan och Morgondagens Brynäsare gick sedan efter SM-silvret 2017, där Oskar var en av de mest framträdande spelarna, över till NHL för spel i Philadelphia Flyers. Klubben som han blev draftad av 2014. 

I Philadelphia blev det fem säsonger innan det blev ett klubbyte med ny adress San Jose Sharks. Efter de två avslutade säsongerna där, med totalt sju säsonger i NHL vänder han nu hem till Gävle och Brynäs IF. 

– Det känns otroligt bra, jag har alltid drömt om att komma tillbaka till Brynäs. Att nu få göra när jag är i en hyfsat ung ålder där jag känner att jag kan fortsätta utvecklas känns extra bra, jag är väldigt taggad för detta, säger Oskar Lindblom. 

Debuten i klubbens A-lag kom säsongen 13/14. Säsongen efter tog han en ordinarie tröja och gjorde tre raka A-lagssäsonger. Den bästa säsongen var 16/17 då han stod för 47 poäng (22+25) på 52 matcher och var tillsammans med laget ett övertidsmål i finalmatch 7 ifrån ett SM-guld. 

– Jag är här för att vinna, ambitionen är att på sikt vara med i toppen och kämpa, det är därför jag kommer hem. Jag tror på både klubben och laget. Jag gillar även draget som är runt föreningen just nu och det ska bli otroligt inspirerande att spela inför de här supportrarna igen, säger Oskar Lindblom. 

27-åringen har nu samlat på sig ytterligare rutin både på och utanför planen. Totalt blev 337 matcher i NHL och på dem gjorde han 112 poäng (56+56). Spelaren som kommer hem är i rätt karriärläge och har en stor hunger att vara med och bli en avgörande pusselbit för föreningens resa framåt. 

En som känner Oskar gott och väl är gamla lagkamraten, sportchef Johan Alcén som delar med sig av sina tankar kring att Oskar nu återvänder till Brynäs IF: 

– Det är såklart väldigt glädjande att Oskar kommer hem. Han är en spelare som vi alla vet vilken kapacitet han besitter och han vet mycket väl vad klubben vill och står för. Han är inte bara en bra hockeyspelare, han är också en bra person som alltid gör sitt yttersta och gör andra bättre, det är något som vi också värderar väldigt högt. Jag har själv spelat med Oskar så jag vet hur viktig han kommer att bli för den här gruppen. Han är dessutom i en bra ålder där han har samlat på sig mängder av erfarenheter men också har många år av hockey kvar i sig. 

Kontraktet med Oskar Lindblom är skrivet på 2+3 år och han ansluter till laget när försäsongsträningen startar. 

Varmt välkommen hem till Gävle och Brynäs IF, Oskar Lindblom!

För mer info se https://www.brynas.se