800 gäster fick se Malin Ljungkrantz utses till årets UF-lärare i hela Sverige. Malin jobbar som UF-lärare på Polhemsskolan i Gävle och har varit en hängiven UF-lärare i över tio år. UF-lärarna nomineras av sina UF-regioner runt om i hela Sverige och i år valdes Malin ut som nominerad tillsammans med fyra andra UF-lärare av totalt 4717 aktiva UF-lärare runt om i landet. Väl på SM görs intervjuer av en oberoende jury tillsatt av UF-Sverige och där gav Malin alltså bäst intryck.

Malin vann dessutom årets UF-lärare i Gävleborg under UF-mästerskapen i Bollnäs den 27 mars. Den vinsten ger ingen garanterad plats till SM. Ett citat ur den regionala nomineringen: "Vi ser Malin som en delaktig och intresserad lärare som alltid finns där med råd och tips. Hon anpassar sig efter eleverna och är bra på att se vilka som behöver mer stöttning än andra och hjälper företagen utifrån deras behov. Hon ger oss elever de förutsättningar vi behöver. Malin är också tydlig med att hon alltid finns där och att man kan vända sig till henne men samtidigt låter hon oss elever pröva oss fram för att vi ska på egen hand hitta vår egen väg".

Inte nog med det. Gävleborg tog två silvermedaljer genom i Årets säljare Melker Sund och Årets tjänst Motion UF som utför rekond och däckbyten hemma hon kunden. Dessutom var Albin Jönsson en av de nominerade i tävlingen Årets unga ledare. Albin med sitt UF-företag Mounted bikelocks var en av sex nominerade bland de 230 unga ledare som var på plats under dagarna då tävlingarna avgjordes och mässan pågick.

GULD: Årets lärare

SILVER: Melker Sund, Årets säljare

SILVER: Motion UF, Årets tjänst

SILVER: Albin Jönsson, Årets unga ledare