Dagen inleddes med en gemensam lunch innan regionschef Lotta Petterson hälsade gästerna välkomna och Magnus Nilsson, Redaktör av frihandelsbloggen.se och tidigare redaktör för SAF-tidningen, tog över för att hålla i trådarna under dagen. I temats tecken började Magnus prata om välståndet som det var då, om händelser och reformer som tagit Sverige dit vi är idag. Han växlade sedan spår och tittade på nutiden där han pratade om dagsaktuella politiska ämnen som globalisering, handel och ekonomisk tillväxt.

Utöver det fick deltagarna inspiration om hur de som företagarna kunde stärka sina delar i företagsrörelsens Sverige. Det var färsk retorik och andra verktyg som företagarna kunde få nytta av i vardagen som de fick med sig hem efter dagens slut.

Ett intressant och lärorikt experiment var när deltagarna fick en varsin påse med exakt samma innehåll av lite smågodis. Därefter fick deltagarna betygsätta hur bra och gott de tyckte innehållet såg ut att vara. Innan någon fick smaka på godiset så var det dock fem minuters byteshandel där deltagarna fick byta innehåll fritt med varandra så att alla skulle få mer godis som de var nöjda med. Kundnöjdheten ökade med hela 25 % i denna enkla test av marknadsekonomi, handelsutbyte och valfrihet!
Jag noterade i sammanhanget att Företagarna i Gävles ordförande Camilla Westman har en betydligt större förkärlek till lakrits i alla dess former än undertecknad.

Sammanfattningsvis en både trevlig och intressant eftermiddag i välståndets tecken.