Mässan pågick under förmiddagen och det bjöds både på fika och lunch och leverantörerna visade sina nyheter, lösningar och funktioner uppdelat i flera mindre men uppskattade workshops i Låstjänsts lokaler på Apelgatan 10, Hemsta Gävle.

Årets kanske största nyhet är naturligtvis samgåendet med CERTEGO och vad detta skulle innebära för kunderna?
De tre delägarna i Låstjänst Alarm i Gävle AB, Erik Pettersson, Anders Ekman och Anders Holmgren var liksom besökarna mycket positiva och ser CERTEGO som en optimal partner för fortsatt expansion.
- Vi ser fram emot att ta del av CERTEGOs erfarenhet och kompetens av komplexa säkerhetslösningar, nationella och Skandinaviska kundavtal och deras lösningar för administrationstjänster som vi själva ser en stor efterfrågan på, menar Anders Holmgren. Det här är vårt sätt att trygga framtiden både för våra kunder och anställda. Genom det här får vi tillgång till ett flertal kvalitetssystem samt certifikat. Dessutom breddar vi vårt utbud rejält och får absolut spetskompetens även när det gäller kamerabevakning och brandskydd.

Alla tre kommer att fortsätta arbeta som vanligt i verksamheterna men med lite olika inriktning. Anders Holmgren blir filialchef i Gävle medan hans namne Ekman blir det i Sandviken och Bollnäs. Erik ansvarar för ekonomin och integrationen av nya system samt bibehåller en stor del av kundansvaret.
– Det här var ett stort men mycket viktigt steg att ta då vi sökt en stark partner, menar han. Vi kan nu serva rikskunder och erbjuda avtal på ett helt annat sätt med en komplett ”Security service”.

Mats Lindgren, marknadschef på CERTEGO var mycket nöjd då han minglade och träffade många av de regionala kunderna:
– Det här förvärvet har stärkt vår marknadsandel rejält, förklarade han. Vi letar bra företag att förvärva och jag måste säga att Låstjänst har kommit enormt långt om man jämför med motsvarande kollegor på andra håll i landet.

- Jag är oerhört stolt och glad över förvärvet av Låstjänst Alarm i Gävle AB som är ett välskött och innovativt företag med kunnig personal som jag är övertygad om kommer att utveckla och stärka oss gemensamt, säger Tobias Eriksson, vd på CERTEGO.
Heldagen avslutades på Gavlerinken där man var matchvärd och Tobias fick ta emot en signerad av matchtröja av Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist.

Bland leverantörerna som närvarade fanns följande:
ASSA: elektroniska nyckelskåp & låssystem
Evva Salto: mekaniska låssystem & passersystem
Aptus: elektroniska lösningar för bostäder
Copiax: kamerasystem/övervakning
Flexaccess: smart elektronisk öppning av dörrar/grindar, bokningspaneler
Add-Secure: larmsändare med övervakning
iLoq: det elektroniska låssystemet utan batterier
Kaba: mekaniska låssystem och elektroniska lösningar, personhinder
Axema: passersystem
Renz: postboxar med digitala namntavlor
AXS entrematic dörrautomatik för slag och skjutdörrar
Parakey: nästa generations passagesystem för fysiskt tillträde via smartphone
Abloy: mekaniska & elektroniska låssystem
Geze: dörrautomatik för slag och skjutdörrar

CERTEGO AB förvärvade Låstjänst Alarm i Gävle AB den 1 juli 2016. Låstjänst Alarm i Gävle AB med anor från 1954 är ett välskött och komplett säkerhetsföretag. Förutom butik och verksamhet i Gävle förvärvades under 2014 Gästrike Lås AB i Sandviken och Låstjänst Mitt AB i Bollnäs.
Tillsammans på dessa tre orter arbetar i dag 45 personer och företagets omsättning uppgår till 70 miljoner kronor.
Till de större kunderna hör t.ex. Gavlegårdarna, Sandvik, Gävle Kommun, Sandviken Kommun, Sandviken Hus, MAX Restauranger, IES Engelska Skolan och IHF Fastigheter.

CERTEGO är en ledande skandinavisk leverantör av kompletta säkerhetslösningar. Kompetenta och engagerade medarbetare skapar innovativa, trygga och behovsanpassade system. CERTEGO finns på 64 orter i Skandinavien, har 900 anställda och omsätter SEK 1,4 miljarder.
Läs mer på http://www.certego.se

För mer information kontakta:
Tobias Eriksson, VD CERTEGO AB, telefon 021-10 97 66
Anders Holmgren, VD Låstjänst Alarm i Gävle AB, telefon 026-423 65 90