Det är fantastiskt stimulerande att, denna gång tillsammans med Niklas Pettersson som delägare och många fantastiska nyckelmedarbetare, åter igen bygga upp och utveckla verksamhet.

Det har nu gått 8 år sedan jag sålde GR Sanering till Coor Service Management och det blev 6,5 år som anställd i storbolaget.
Lärorika och spännande år men med väldigt mycket resande eftersom verksamheten var spridd nationellt och inom Norden.
Längtan efter att arbeta i hemmaregionen blev allt starkare och är idag verklighet igen.

Idén med Enerco är att förena storbolagens processmognad med entreprenörsföretagets kundfokus och flexibilitet, oftast finns företagen i den ena eller andra gruppen, och vi vill förena båda i samma företag.

Den 7 februari 2015 startades Enerco Group, med verksamheter inom underhållsrelaterade industritjänster. Och idag, mindre än två år senare, har vi närmare 300 medarbetare.

För mig är entreprenörskap att se och noga utvärdera möjligheter, att förstå vilka utmaningar våra kunder har idag och framförallt i morgon, så att vi kan erbjuda lösningar som verkligen ger mervärde.
Entreprenörskap är också mod och beslutsamhet, make it happen! Det finns fantastiskt många bra idéer som bara blir just idéer, vilket är mycket synd.

För att lyckas krävs att man är en attraktiv arbetsgivare, ett företag som lockar kompetens till sig, eftersom det är de engagerade och kompetenta medarbetarna som gör skillnad.

Ett gott ledarskap och starka sunda värderingar är receptet, menar Roger.

Våra viktigaste kunder är storföretagen inom den svenska basindustrin såsom stål- och processindustrin, men också inom fordons- och läkemedelsindustrin.

Vårt fokus ligger där på att se till att kundernas produktionsanläggningar kan drivas optimalt och effektivt. Att vara med som partner och utveckla underhållet mot nästa generation är drivkraften.

Enerco Group har idag fem dotterbolag som alla har tjänsteutbud inom teknik och underhåll. Från Engineering och Automation, Mekanisk tillverkning och Mekanisk service, Industrisanering och hantering av FA, Värmeväxlarservice och Behandling av processvatten till Relining av avlopps- och ledningsnät.

Vi har på kort tid blivit en av de ledande leverantörerna i Mellansverige vilket är mycket inspirerande.

Vi förenar som sagt struktur, processmognad och förmågan att mäta resultatet av våra insatser med ett snabbfotat entreprenörskap.
Men det finns en annan ingrediens som också är väldigt viktig: Vi har ett stort hjärta för regionen och för den basindustri som är så viktig för oss alla.

Det innebär en annan långsiktighet i våra planer och erbjudanden där vi försöker vara följsamma som partner i med och motgång.

Enerco finns idag på sju orter, Hofors, Sandviken, Gävle, Ludvika, Borlänge, Avesta samt Södertälje, alla orter med dominanta industrier. De flesta är att beteckna som mindre bruksorter, med sin speciella kultur och historia, något som vi visar stor respekt.

Fördelen vi har med våra etableringar är att många av kunderna har likartade behov, vilket möjliggör att kraftfulla resurser som kan delas mellan flera köpare och ge bra synergieffekter.

Roger Hydén är 52 år, och har hela sitt yrkesverksamma liv verkat inom industrin. Han är styrelseledamot i ett dussintal företag och organisationer, varav i ett halvt dussin såsom arbetande styrelseordförande.
Han är uppvuxen i Hofors och bor sedan 25 år i Torsåker. Under många år var det idrott för hela slanten framförallt kanot men också enduro och lite banracing. En stor härlig familj med frun Lena, fem barn och fyra barnbarn innebär att det är liv och rörelse även på fritiden.

För mer information, kontakta gärna
Enerco Group AB
Pumpverksgatan 23, 813 91 Hofors
0290-218 70
info@enerco.se