– Det ska bli roligt och intressant att leda förbundets styrelse och jag ser fram emot ett bra samarbete med förbundsdirektören Thomas Nylund och hela Gästrike återvinnare. Utvecklingen inom miljöteknik och avfallshantering går med en rasande fart och förbundet ska fortsätta ligga i framkant av sin bransch, för medborgarna och miljön, säger Tomas Engelmark ordförande för Gästrike återvinnare styrelse.

– Jag ser fram emot att arbeta med vår nya ordförande Tomas Engelmark. När man kommer in som ny i en verksamhet ser man ofta saker som vi som varit med ett tag kanske hunnit bli lite hemmablinda för. Spännande med nya infallsvinklar och perspektiv på saker och ting, säger Thomas Nylund förbundsdirektör Gästrike återvinnare.

Tomas Engelmark ersätter tidigare ordförande Roger Persson (mp) Gävle. Tomas efterträder också Roger som styrelseordförande i Gästrike Ekogas AB.

Tomas Engelmark arbetar på Peab som platschef. Han är ursprungligen officer och har även en bakgrund som produktionschef på Skanska och varit byggnadsinspektör och handläggare för bygglov på Gävle kommun.

Fler nyval i Gästrike återvinnares politiska ledning

• Linus Gunnarsson (M) ny ordförande för Förbundsfullmäktige
• Tomas Engelmark (L) ny ledamot i Förbundsfullmäktige (ersätter Per Åke Fredriksson)
• Tomas Engelmark (L) ersätter Roger Persson som
o ordförande för Förbundsstyrelsen
o styrelseordförande i GÅ Tillsammans AB
o styrelseordförande i GÅ Utveckling AB
o styrelseordförande i GÅFAB Fastigheter AB
o ledamot i styrelsen Gästrike Avfallshantering AB
o ledamot i styrelsen för Stiftelsen Gästrikeregionens Miljö
o styrelseordförande i Gästrike Ekogas AB

Kommunalförbund i fem kommuner

Gästrike återvinnare är ett kommunalförbund med en egen politisk styrelse och ett eget förbundsfullmäktige. Gästrike återvinnare sköter avfallshanteringen i Gävle, Hofors, Ockelbo, Sandviken och Älvkarleby kommun. Förbundet finansieras av taxor och avgifter, det går alltså inga skattemedel till sophämtningen.

För frågor vänligen kontakta

Tomas Engelmark (L) Folkpartiet liberalerna, Gävle.
070-508 56 24, anette.noack@gastrikeatervinnare.se

Thomas Nylund, förbundsdirektör Gästrike återvinnare
026-17 84 89 eller 070-414 00 84, thomas.nylund@gastrikeatervinnare.se