– Sommaren 2015 fick jag tillfälle att ta över vänskapsklubben 60plus.se. Den finns idag med medlemmar i hela Sverige, berättar Marie Hedlund som är verksamhetsansvarig.

Hemsidan är själva plattformen för klubben med intresseforumet där det pratas i olika klubbrum allt från friskvård, foto, hem och trädgård, släktforskning och mycket mer. Klubben arrangerar tävlingar i form av författar tävlingar, fototävling med mera. De har också många andra intressanta och trevliga träffar runt i Sverige.

En fast aktivitet som alltid återkommer är lunchträffarna. Sista tisdagen i månaden kl. 13:00 träffas medlemmar på olika restauranger runt om i Sverige. Utifrån dessa träffar planerar medlemmarna aktiviteter, allt från picknickar till event och resor.

För att bli medlem i 60plus är det ett krav att man ska ha fyllt 60 år. Det är viktigt att medlemmarna känner sig trygga med målgruppen. De som söker sig till 60plus är de som gillar att hitta nya vänner i hela Sverige och runt sin egen bostadsort, för att kunna träffas både på nätet och öga mot öga, knyta rese- och aktivitetskontakter.

– Många av dem som går med tycker om att runda av dagen med att skriva om sina dagsupplevelser i forumets ”dagböcker”, berättar Marie. Som verksamhets- och redaktionsansvarig har jag själv haft möjligheten att träffat medlemmarna vid olika aktiviteter runt i Sverige. Jag har mött sådana fina och trevliga människor och de i sin tur talar om hur mycket 60plus har givit dem genom att sitta och ”prata” inne på klubben med de nya vännerna som de träffat genom olika aktiviteter.

60plus kommer att utvecklas med fler aktiviteter i form av resor, kurser och en särskild frågepanel inom olika intresseområden.


Kommenterer från medlemmar i 60plus.se:
– För mig är det träffarna och eventen som är intressanta. Det som gör den här mötesplatsen och sajten unik är kombinationen av att lära känna medlemmarna genom olika trådar, dagböcker, brev och bilder. När man sedan träffas vid olika aktiviteter så känns det som man redan är bekanta. Fantastiskt, tycker jag. Så känns det inte på aktiviteter genom t.ex. pensionärsföreningar eller andra föreningar. Det här är mycket roligare och vi är många som genom åren fått nära vänner på 60plus. Vi föredrar att träffas i verkligheten och skriver ibland. Som jag!

– Jag har för min del har 60plus att tacka för mycket. Jag har varit på Hökensås och träffat flera härliga vänner. Ingen nämnd och ingen glömd. En härlig stund hos Anna-Greta som har hus i Rättvik. Trevlig samvaro och jag har fått härliga brevvänner. Det bästa av allt är att jag har träffat min älskade Rune som betyder så mycket för mig. Han är min och jag vill inte vara utan honom. Så 60plus har gett mig LYCKAN!


För mer information kontakta:
Marie Hedlund
e-mail: redaktionen@60plus.se
Telefon: 070-620 98 56
Telefontid 8.00 – 17.00
http://www.60plus.se

Medlemskapet kostar 300 kr per år eller 100 kr per kvartal.
Välkommen till vänskapsklubben som ger och utvecklar möjligheterna. http://www.60plus.se