Juryns motivering:
"En idé som bygger på att positioneringslösning möjliggör en virtuell lagerhållning inom industrin. Detta ger en kostnadseffektiv lösning för sammanhängande materialflöden, både inomhus och utomhus."

Therese Öhman, operativ chef, Invotech Solutions AB.
- Vi är oerhört stolta över priset och vi ser fram emot att ta oss an morgondagens utmaningar som industrin står inför när det kommer till digitalisering. Vi har redan sett stora effekter av vår positioneringslösning för att öka säkerheten, minska miljöpåverkan och för att få bättre kontroll över materialflöden, men genom att lyfta detta ytterligare en dimension skapas ännu mer möjligheter till effektivisering och innovativa lösningar.

Lars Jansson ordförande i Future Positio X sitter i tävlingsjuryn.

- Det var många bra tävlingsbidrag i år och det är roligt att se vilka innovativa tjänster och produkter som finns inom positionsbaserad teknik. Juryn var eniga om det vinnande bidraget och det känns extra kul att det är ett regionalt bolag som får representera Sverige i finalen. Invotech Solutions står inför en spännande utvecklingsfas så med extra stöd finns det goda chanser till tillväxt framöver.

Invotech Solutions prisas med rådgivning och affärsutveckling genom Lantmäteriet och ESA Business Incubator Sweden. De får även resa till Madrid för att representera Sverige i den internationella finalen den 25 oktober.

Fakta:

European Satelite Navigation Competition har arrangerats sedan 2004 och är en årlig tävling för att hitta nya produkter och tjänster samt nya affärsinnovationer inom positioneringsteknik. Totalt 29 länder deltar och samlas för den Europeiska prisutdelningen i Madrid. Juryn bestod av representanter från Future Position X, Lantmäteriet och WSP.
http://esnc.eu/index.php?kat=regional-prizes.html&anzeige=region_sweden.php

Invotech Solutions AB är specialiserade på positioneringslösningar där stora mängder data samlas in, bearbetas, analyseras och sedan visualiseras för att skapa underlag för att ta säkra beslut.
Genom att tillföra kompetens från sensorer, datasystem och geografisk information både inomhus och utomhus, skapas en bas för att förstärka kontrollen över bland annat materialflöden inom industrin.

http://invotech.se/

Kontaktpersoner:
Emelie Hildebrand, Marknadschef Future Position X, 070-272 25 45 emelie.hildebrand@fpx.se
Therese Öhman, Operativ chef Invotech Solutions AB, 073-038 52 80 therese.ohman@invotech.se,