En stor anledning till detta var naturligtvis att Prins Daniel hälsade på och gjorde sitt tredje officiella framträdande i sin gamla Ockelbo.
Han hälsade på olika klasser och spelade bland annat volleyboll med skolungdomarna i den gymnastiksal där Ockelbo basketshistoria startade under ledning av legendariske gymnastikläraren Zoltan Horvath.
Vi är f.ö många som sprungit åtskilliga varv till Bill Haleys "Rock around the clock" där under uppvärmingen på gymnastiktimmarna.

Magnus Jonsson och Staffan Nordqvist från Ockelbo kommun inledde talet på skolgården och berättade att man investerat hela 100 miljoner kronor i den nya skolan. Vi som vandrade runt i lokalerna kunde konstatera att att det var ett mycket lyckat resultat och en investering för framtiden för alla som vill flytta till Ockelbo och etablera sig där.

Prins Daniel höll avslutningsvis ett fantastiskt fint tal med mängder av lokala kopplingar och det råder ingen tvivel om att hemorten ligger honom mycket varmt om hjärtat. Invigningen avslutades med fyrverkerier och öppet en stund till för alla människor som samlats att vandra runt i de inbjudande och pedagogiska lokalerna.