Det är Gävle Energis affärsområde Energitjänster som har tagit fram den nya tjänsten. I helhetslösningen ingår montering, installation och driftsättning av elstolpar, olika betalningsmöjligheter samt servicenivåer efter kundens behov. Tjänsten riktas främst mot företag, bostadsrättsföreningar och samfälligheter där behovet av laddplatser snabbt växer.

Ett sådant exempel är JOBmeal i Gävle som nyligen fick en semisnabbladdare installerad. Nu öppnar dessutom företaget upp laddplatsen så att allmänheten kan ladda gratis dygnet runt.

- Vi har högt ställda ambitioner och tillsammans med Gävle Energi kan vi nu öka företagets hållbarhet ännu mer. En allt bättre räckvidd gör att vi nu kan byta till elfordon allt eftersom, och samtidigt öka möjligheterna för andra att välja fossilfria alternativ. Dessutom så kan vi ju passa på att bjuda på en kaffe och kaka medan fordonet laddas, säger Jonas Ahlborg, VD för JOBmeal Gävle.

Även Anders Holmsten, affärsområdeschef på Energitjänster, tror att den nya tjänsten kan öka andelen fossilfria transporter i regionen.

- Vi märker tydligt hur intresset för elbilar ökar och Gävle Energi kommer att kunna vara en trygg och långsiktig partner i att ladda fordon med el från förnybara energikällor. Vi tror att en enkel, prisvärd och heltäckande lösning är det som många väntat på, menar Anders.


För mer information, vänligen kontakta:
Anders Holmsten, Gävle Energi, tel: 070-414 04 22
Jonas Ahlborg, JOBmeal, tel: 026-64 74 74