Det är en strålande glad Carin Engblom som möter upp vid Gäverängeskolan, en av de skolor hon från augusti kommer att ansvara för.
"Det känns fantastiskt roligt. Kul att få komma hem och jobba i Ockelbo", säger hon och berättar att hon trots en lång karriär som först lärare i svenska och SO och sedan rektor aldrig arbetat i hemkommunen Ockelbo.
"Men jag känner väl till Ockelbo och skolorna här, både som kollega med lärarna och som förälder", säger hon och vinkar till några lärare som stannar till för att lyckönska henne i den nya rollen.
"Vi ses i augusti!", ropar lärarna glatt och det märks att Carin Engblom är ett välkänt ansikte.

Gäverängeskolan är en av de tre skolor som kommer att ingå i Engbloms ansvar. Även Åbyggeby och Perslunda kommer att ingå i det nya rektorsområdet. Men att gå från tre rektorer (2.0 tjänst) till en är inget Lingbobon räds.
"Nej, jag har idag ansvar för nästan lika många elever, fast på en skola", säger hon och fortsätter,
"Att ha en rektor med ett helhetsansvar tror jag är bra. Vi ökar möjligheterna att ge goda förutsättningar till alla barn. Jag tror att vi kan nyttja resurserna bättre med ett helhetsperspektiv", säger hon.

Förvaltningschef Ola Johansson om rekryteringen:
”Jag välkomnar Carin till Ockelbo kommun. Hon är en erfaren skolledare som varit verksam i annan kommun. Hennes gedigna erfarenhet i kombination med hennes ledaregenskaper och personlighet, gör att jag är trygg med att hon är rätt person för uppdraget. Det blir spännande att utveckla skolan med Carin som rektor för grundskolan i kommunen”, säger Ola Johansson.


Läs hela nyheten på:
http://ockelbo.se/Invanare/Nyheter/Nya-rektorn-ar-utsedd/


För mer information kontakta gärna:
Carin Engblom, ny rektor grundskolan Ockelbo, 070-607 18 02


SOFIA WIKE
REPORTER/INFORMATÖR
Ockelbo kommun
Kommunstyrelseförvaltningen
Södra Åsgatan 30D
816 30 Ockelbo
070 - 414 14 17
Välkommen till http://www.ockelbo.se
<image003.gif> <image010.jpg>