Juryns motivering lyder: En god ambassadör för både sin stad och sitt län, en företagare som skapar jobb och som dessutom inspirerar andra företagare. 2014 var han hela landets unga företagarprins, i år är Joel Svensson Gävleborgs egen företagarkung!
Årets företagare ska äga och driva sitt företag, genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare, visat prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras, ha uthålligt god lönsamhet samt inte ha några betalningsanmärkningar i närtid. Juryn för Årets företagare i Gävleborg består av landshövding Per Bill, Företagarnas regionchef Eva Cooper samt Marita Forsell, näringslivsstrateg på Region Gävleborg.
På galan delades också priset till Årets unga företagare i Gävleborg ut, ett pris som i år gick till Mikael Jönsson. Mikael driver livsstilsbutiken Uncle Frank i Gävle och vinnarmotiveringen lyder: Med stort mod och fast beslutsamhet i en värld av hård konkurrens har årets unga företagare trott helhjärtat på en idé - vågat gå mot strömmen och göra det som andra bara tänker. Att bygga en livsstilsbutik med härlig atmosfär där gammal som ung blir inspirerad och engagerad.
Vinnare i respektive kommun:
Årets företagare i Gävle: Joel Svensson, Partykungen AB
Årets företagare i Ockelbo: Lars och Petter Arkesjö, Ockelbo Älg AB
Årets företagare i Hofors: Magnus Marklund, Marklunds markprodukter AB
Årets företagare i Sandviken: Fredrik Hedberg, Fredrik Hedbergs livsmedel AB
Årets företagare i Söderhamn: Jan, Johan och Thomas Isaksson, Generatorhallen AB
Årets företagare i Nordanstig: Lisa B Östman, Hälsingesylt AB
Årets företagare i Hudiksvall: Björn Lundén och Ulf Svensson, Björn Lundén Information AB
Årets företagare i Ljusdal: Jan-Erik Hansson, Snatens lantbruk AB
Årets företagare i Ovanåker: Tomas Gunnarsson, Drivex AB
Årets företagare i Bollnäs: Jacob Abrahamsson och Kristian Olsson, Paper Jam AB

Eldklotet företagargala arrangeras av Företagarna. Medarrangörer 2016 är Region Gävleborg och Länsförsäkringar Gävleborg. Värdkommun är Bollnäs kommun.


För mer information, kontakta
Eva Cooper, regionchef, 0708-10 17 83, eva.cooper@foretagarna.se